Si…

Voi pleca, mi-ai spus printre lacrimi. Voi pleca. O sa-ti respect deciziile nenorocite si voi invata sa traiesc departe de tine, departe departe departe si o sa-ti para rau, o sa vezi….
Pacatul suprem pe lumea asta este cel pe care il faci cand ii spui unei personae care vrea sa plece : Ramai… Cunosti un suflet si ai de fiecare data impresia ca il poti interpreta. Ca il cunosti atat de bine incat primesti raspunsurile lui inainte sa-i pui intrebari. Pentru ca bratele vorbesc, ochii vorbesc, pielea vorbeste. Candva nu va mai fi nevoie de nici un cuvant si limba, buzele si corzile vocale nu ne vor mai fi de nici un folos. Candva mii de valuri se vor rastalmaci in larg pentru ca un trup, un singur trup, acela – alesul, nu se va mai scalda in maluri. Largul va deveni doar o forma de schizofrenie a unei minti de-a dreptul bolnave. Si mintea aia este tot a unuia singur – alesul…
Si apoi sa fiu sincer, cel mai mare cacat in viata este sa iubesti. Intr-o iubire nici eu nici tu n-avem loc, pentru ca iubirea este deziluzie si deziluzia ucide porumbeii. Jack-ul patrunde in vene dar nu mai da ca-n alte dati acea senzatie fierbinte alunecand usor peste papilele gustative ci iti hraneste nenorocitii de fluturi din stomac. Cade trist si rece intr-o bezna neagra si singurul lucru pe care il produce este ca iti stoarce lacrimi. Cand iubesti, Jack-ul inseamna lacrimi. Inseamna dezolare. Minciuna. Si ma mint spunandu-mi ca peste un timp, intr-o noapte tarzie ma voi plimba cu ea prin multimi. Nu stiu ce fel de multimi, rotunde si sferice si albastre, dar vor fi mase de oameni care ne vor pipai continutul, magma. Oamenii invidiaza iubirea si o cauta tocmai pentru ca sunt atrasi de cacaturi. Pentru ca, paradoxal, suntem indragostiti de nimicuri. I-am spus de mii de ori sa ramana. Si a ramas. Si de fiecare data am avut senzatia ca ma scufund si mai mult in rahat. De fiecare data a trebuit sa renunt la inca o parte din mine, platita tribut unei decizii, probabil, pripite.
I-am scris de miliarde de ori de aici. I-am scris despre orice are legatura cu noi, cu mine si cu ea, chiar daca ea a fost de milioane de ori fictiva. Insa au fost si momente cand a prins contur, momente in care Baby a avut carne. Si atunci a fost frumos pentru ca, spre deosebire de Blaga, Baby a strivit corola de minuni a lumii. Ce poate fi mai frumos? Baby e cea mai mare minune din timpul unei vieti si ei ii este permis sa existe sau sa coexiste. Baby nu poate fi niciodata inexistenta nici macar atunci cand iubeste….
Intr-un final, ametita de jocurile mele de cuvinte, a plecat. Cand a facut primul pas mi-a suras bland, acel suras efemer pe care ori de cate ori i-ai cere cuiva sa-l repete, nu va reusi. M-am simtit ultimul om. Totul din mine ii spunea sa ramana. Macar de dragul unor replici. Ce tampit!!! Cum ar putea niste replici sa convinga o femeie sa ramana? Totul din mine ii cerea sa mai stea, macar sa mai intarzie, macar de dragul amintirilor noastre…  macar pentru o vreme. Fireste ca cerul mi s-a ingustat, fireste ca am tinut palma pe telefon muscandu-mi buzele ca o hiena si cum era de asteptat, n-am mai sunat-o, insa si acum ii vad silueta imprejur, si acum in momentul in care inghit o gura de Jack, tot ce pot sa simt este ca el imi hraneste nnorocitii de fluturi din stomac si-mi stoarce lacrimi. Cum poate fi iubirea cel mai mare cacat din univers, dar si cea mai nobila stare, e greu sa-mi mai explic. Asta pentru ca nici eu, ca si Blaga, nu strivesc corola de minuni a lumii…..

Explore posts in the same categories: Prin paduri intunecate

3 comentarii pe “Si…”


  1. raman la parerea mea. ca sentimentele geniale,lucrurile spuse cu adevarat fain apar dupa ce relatia se duce. abia apoi analizam totul.

  2. rasarit Says:

    impartasesc parerea ta. la cald niciodata un sentiment nu poate fi elucidat la valoarea lui.

  3. 4sparrowhawk Says:

    cateodata e prea tarziu sa te salvezi dintr-un tablou pe care tu insuti l-ai pictat.esti tu stapanul stapanei? tot mai stearpa e iubirea pentru oameni R.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: