8

«Fie ce-o fi eu o sa intru, o sa o intreb de ce nu ma mai doreste si poate asa o sa ma simt mai usurat. Pentru ca sufletul meu se va calma cand va auzi calda ei voce, respingandu-ma usor ca pe un fulg. Ma va trimite acasa cu siguranta si imi va sopti la ureche sa nu o mai caut in vecii vecilor. Cunosc povestea asta din atatea telenovele. Mai mult, daca o sa vorbeasca la telefon cu noul iubit o sa fiu atat de stapan pe mine si ma voi ambitiona peste poate, astfel incat sa nu mai fiu niciodata in viata mea in aceasta postura. »

Iubire, intre noi s-au trimis multe. Eu.. tu..
Am vazut de atatea ori viata fara tine si fiecare centimetru al ei este pal. Stii ca duce lipsa
de castitate. Stii ca atunci cand iti scriu ma minuneaza imagini cu tine, zidind in inchipuirea mea cu o acuratete iesita din comun, toate locurile prin care am trecut, toate miscarile noastre tarzii sau , cine stie, timpurii. Nu pot sa le gasesc un asternut. E prea cuminte iarna asta pentru ca eu sa-ti mai citesc.. cad frunze-n amurg, draga mea. Sunt singur langa tigarile pe care niciodata nu le-ai suportat. Fumez pe ascuns, sa nu ma vad, pentru ca inima nu ma inghite cu microbi in mine. Linseaza sclipirile toate. E bezna si liniste. Canta Nirvana. Afara nu mai ploua. Iubire, m-ai transformat in alb. Bvlgari – alb. Senzualitate si minciuna. Asociate, starnesc atata invidie si emotie. Simt cum mi se nasc alte membre pe langa cele deja existente. Revin , pentru o secunda am schimbat traiectoria scrisorii. Ma plimb prin incapere si-mi dau seama cat e de frumoasa muzica ascultata incet.

Aerul este respirabil pentru ca, pe undeva prin toata infinitatea lui ti-ai ascuns un plaman. El revigoreaza intreaga structura globala a lumii. Lumea este neincapatoare pentru mine, fiindca tu ti-ai lasat palaria si manusile intr-o alta cutie, despre care n-am stiut niciodata nimic. Baby, am iubit florile tale, pe cuvant. Chiar si dupa ce ti-ai sters pantofii de presul de la intrare in ultimul vis.

Nu medita asupra noastra. Nu e nimic de judecat, de interpretrat, de castigat sau de uitat. Intre noi s-au trimis multe. Moartea a fost de atatea ori singura langa mine, dansand in surdina fara muzica si fara discretie. Moartea nu e pudica. Stii ce inseamna asta ? ca ori de cate ori cineva iti va umple partea goala lasata de mine de-a lungul vremii, discursul va ramane acelasi. Parcul castanilor si fiecare regret. Marea.

Iubire, nu pot sa te strig pentru ca sunetul este fictiv. Tin minte glasul tau. El imi raspunde cand tu nu mai existi. Fiecare dintre noi a avut un trecut. Aducerile aminte sunt, insa, cele care deruleaza tacerea. Si cand nu va mai ramane nimic, vei mai simti prezenta mea la fel ca atunci cand trupul ti-era incins sub patura nebuniilor consecutive din diferitele luni ale sederii noastre impreuna sub cer ? Vei mai raspunde razvratit dintr-o licarire a piciorului semn in care eu ar fi trebuit sa nu ma mai batai ? sunt singur si canta nirvana, nu stiu pe unde alergi. Si ce statie de troleibuz iti este aproape. Nu stiu daca ora exacta este reala sau daca lipsa ta creeaza halucinatii. Stiu, insa, ca trebuie sa iti respect deciziile. Te sarut pentru un moment delicat. Senzualitate si minciuna din nou. Bvlgari alb. O tigara. Bluza ta. Ce imi mai pot dori pentru ca aceasta seara sa fie perfecta ?

« Camera ei arata exact la fel. Fiecare colt are surasul lui tampit si dulce. Ea doarme pe patul alb cu picioarele in aer. Stilul ei. Cunosc povestea asta din toate cartile. Mai mult, daca o sa se trezeasca intr-unul din urmatoarele cinci minute, va sti cat de mult am ars pentru o imbratisare. »

Explore posts in the same categories: Jurnal de toamna

14 comentarii pe “8”

 1. dianette Says:

  Cat esti de cald iarna asta..

 2. Cristia Says:

  Mai, acusi ce sa zic? Sunt convinsa ca cineva „arde” pentru mine la intensitatea asta, numai ca nu are vocatia cuvantului asa cum o ai tu….
  😛 🙂

 3. capatullumii Says:

  My girl, my girl don’t lie to me
  Tell me where did you sleep last night
  imi place ce-ai scris azi…e liniste, multa liniste…
  si-mi place si Nirvana 🙂

 4. Cristia Says:

  Fii convins. Sfaraie. Numai ca nu l-am vrut si nu il vreau. Ca asa stau treburile uneori: fara sincronizari 😀

 5. psycho Says:

  asterne-ma peste timpul TAU si poate,poate vom ramane intinsi mereu…!

 6. rasarit Says:

  eu sunt pagan psycho! timpul MEU este sur!! alb!!

 7. Aprill Says:

  Se simt regretele,cuvintele nespuse.. si poate ca e mai bine asa.
  E bezna si liniste.

  P.S : Ai grija de sufletul tau ! O iarna frumoasa ,Leule!

 8. rasarit Says:

  oooo.. berbe, ti-am simtit lipsa. sarbatori fericite si tie. bezna asta are un rost. asa e!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: